2000 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim
Rus Edebiyatı’nın Öncü Yazarları
15.06.2020

Rus Edebiyatı’nın Öncü Yazarları

Rus Edebiyatı’nın Öncü Yazarları

 

Rus Edebiyatı dünya edebiyatı içinde hatırı sayılır bir yeri olan bir edebiyattır. Türkçeye kazandırılan eserleri bile birçok yazar hem bize Rusya’yı tanıtmış hem de farklı kültürlerin yaşam tarzlarının nasıl olabileceğini göstermiştir. Bu çeşitlilik üzerinden yüzyıllar geçse de varlığını sürdürmüş ve eserleri ölümsüzlüğe kavuşturmuştur. Rus şiirinin altın çağı, Rus edebi dilinin kurucusu ve daha çok 'Rus Shakespeare' olarak bilinen Alexander Pushkin ile başladı. Altın çağdan sonra şiir, roman ve kısa kurgu hikayelerinden edebi gerçekçiliğe ve sembolizme kadar çeşitli türler Rusya'da popüler oldu. Rus yazarların eserleri romantizm, hiciv, din ve siyasetten farklıdır. Birçoğu, popüler hale gelen ilginç yaşamları hakkında otobiyografiler yazarken, diğerleri Sovyetler Birliği'nin siyasi koşulları ve dünya savaşındaki rolü hakkında yazdı. Çalışmaları dünya çapında yayınlanmış ve çevrilmiştir ve birçok okuyucu çekmiştir. İşte tüm zamanların en büyük beş Rus yazarının listesi.

 

1-Alexander Puşkin

 

 

Puşkin, Rusya'daki Altın şiir döneminde edebi şiirin kurucusudur. Romantik şiir ve roman türünü tanıttı. İlk şiiri çok gençken yayınlandı ve sonraki süreçlerde Rusya'da ünlü oldu. Türkçeye kazandırılan önemli eserlerinden Yüzbaşının Kızı (https://www.kitapvadisi.com.tr/rubailer-ciltli-228664) ve Yevgeni Onegin(https://www.kitapvadisi.com.tr/yevgeni-onegin-215248) Puşkin dilini en güzel anlatan eserlerdendir.

 

2-Ivan Turgenev

 

 

Başlangıçta birçok yayıncı tarafından şu anda klasik kabul edilen 'Baba ve Oğullar'(https://www.kitapvadisi.com.tr/babalar-ve-ogullar-ciltli-141099) adlı eserinde reddedilen romancı ve kısa öykü yazarıdır. Babalar ve Oğullar zamanında reddedilmiş olsa da şu an Dünya Klasikleri arasında yer almaktadır.

 

3- Fyodor Dostoyevski

 

 

Dostoyevski bir Rus romancı, kısa öykü yazarı, denemeci, gazeteci ve filozoftur. Bağlamı, davranış ve zihin çalışması olan insan psikolojisini, bilinçli ve bilinçsiz deneyimin yanı sıra düşüncenin tüm yönlerini kucaklar. Suç ve Ceza(https://www.kitapvadisi.com.tr/suc-ve-ceza-24523), Ölüler Evinden Anılar(https://www.kitapvadisi.com.tr/oluler-evinden-anilar), Yeraltından Notlar(https://www.kitapvadisi.com.tr/yeraltindan-notlar-254523), Beyaz Geceler (https://www.kitapvadisi.com.tr/beyaz-geceler-is-bankasi-kultur-yayinlari) gibi kitaplarıyla başta Türkçe Edebiyat olmak üzere birçok farklı dildeki edebiyatı kucakladı. Kitapları 170'ten fazla dile çevrildi.

 

4-  Leo Tolstoy

 

 

Kont Lev Nikolayevich İngilizce olarak tercüme edildiği için daha yaygın olarak Leo Tolstoy olarak bilinen Tolstoy, tüm zamanların tarihinin en olağanüstü yazarlarından biriydi. Rus bir romancı ve kısa öykü yazardı, ancak daha sonra hayatta bazı oyunlar ve denemeler yazdı.

En popüler eserleri Savaş ve Barış (https://www.kitapvadisi.com.tr/savas-ve-baris-1-2-3-4-ozel-kutulu)ve Anna Karenina(https://www.kitapvadisi.com.tr/anna-karenina-25265)’dır. 

 

 

5- Anton Çehov

 

 

Rus oyun ve kısa öykü yazarıdır. Kısa öykü alanında tarihteki en büyük yazarları arasında sayılmaktadır. Oyun yazarı olarak kariyerinde dört klasik eser üretmiş ve en iyi kısa öyküleri, yazarlar ve eleştirmenler tarafından olumlu eleştiriler almıştır. Kara Keşiş (https://www.kitapvadisi.com.tr/kara-kesis) Altıncı Koğuş (https://www.kitapvadisi.com.tr/altinci-kogus-250070) Türkçe edebiyatta en çok okunan Çehov kitaplarındandır.

 

 

Blog Son Eklenenler
Eğlenceli Kitaplar Listesi
Eğlenceli Kitaplar Listesi

BLOG

Kitap okumayı sevenler için pek çok cep telefonu uygulaması var. Bu uygulamalardan bazılarını sizler için inceledik.

Devamını Oku
11.11.2020
Kitabın Tarihi ve Gelişimi
Kitabın Tarihi ve Gelişimi

BLOG

Tarih yazı ile başlar. Bilginin gelişimi, birikimi, aktarımı ve yayılması en kolay şekliyle yazı ile sağlanır.

Devamını Oku
31.10.2020
İlk Kitabın Tarihi
İlk Kitabın Tarihi

BLOG

M.Ö. 3200’lü yıllarda Sümerliler tarafından yazının keşfedilmesi ile yazı tarih boyu evreler geçirerek gelişecek ve birden çok bilginin uzun bir halde sunulmasını sağlayacak, bugün  kitap  dediğimiz kavramı karşımıza çıkaracaktır.

Devamını Oku
18.10.2020
Bebeğinize Neden Kitap Okumalısınız?
Bebeğinize Neden Kitap Okumalısınız?

BLOG

Kitaplar anne, baba ve çocuklar arasında etkileşimli ilişkileri sağlamlaştırma açısından önemlidir. Bebeğin dil gelişiminde oldukça faydalı olan kitapları bebeğiniz ile kısa sürede tanıştırmalısınız. Bebeğinize kitap okumak zihinsel bir eylem olduğu kadar kültürel de bir eylemdir. 

Devamını Oku
08.10.2020
En İyi Aşk Romanları
En İyi Aşk Romanları

BLOG

Aşk herkesin kalp ritmini değiştiren, bazen mutluluk bazen de acı veren ve hayatımızda nadir karşılaştığımız bir duygudur. Romantik kitap okurları için hazırladığımız en iyi aşk romanları listesi ile aşka bambaşka gözlerle bakacak, başka aşklara yakından tanık olacaksınız. Kalbinizin orta yerine oturan bir fil, yüzünüze düşen bir damla gözyaşı, hafifçe bir tebessüm ile okuyacağınız Dünya ve Türk edebiyatının en iyi aşk romanlarını sizler için derledik

Devamını Oku
06.10.2020
Eğlenceli Kitaplar Listesi
Eğlenceli Kitaplar Listesi

BLOG

Yazarlar için en önemli yazma sebebi kalıcı bir eser bırakmaktır. Farklı yaklaşımlar ve farklı anlatımlar kullanılarak yazılar eserler arasında tabi ki Dünya klasikleri var. Bunun dışında redit sitesinin en eğlenceli ve akılda kalan kitaplar listesine giren 20 eser şöyle: Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984) - George Orwell George Orwell'in yazdığı milenyum yıllarının dünyasında yaşadıklarımızı en iyi anlatan romandır da diyebiliriz. İnsanların nasıl da her şeyden korkan bir hale getirildiklerini çok iyi anlatır. Okurken her satırı içinize işleyeceğinden etkisinden kurtulmanız da kolay olmaz  

Devamını Oku
05.09.2020
Kitaplığımı Nasıl Yerleştirebilirim?
Kitaplığımı Nasıl Yerleştirebilirim?

BLOG

Aslında pek çok alternatif olmasına rağmen okuduğumuz kitapları kitaplığımıza rasgele yerleştiririz genellikle. Tam da şu an kitaplığınıza baktığınızı hisseder gibiyiz. Eğer sıralama yapamayacak kadar az kitabınız varsa, yazının devamını okumanıza gerek yok, öncelikte gidip biraz daha kitap almanızı tavsiye ederiz. İşte kitapları düzenleme sanatı:

Devamını Oku
03.09.2020
Kitap Okuma Alternatifleri: e-kitap
Kitap Okuma Alternatifleri: e-kitap

BLOG

Eskiden basılı olarak okuduğumuz kitap, gazete ve dergiler yerlerini e-kitaplara bıraktı. Artık çoğu kişi basılı yayınların yerine elektronik kitapları okumayı ya da dinlemeyi tercih ediyor. Çevre dostu olan bu elektronik kitaplara geçişle daha az ağaç kesiliyor. Kitap okuma alışkanlığı konusunda Türkiye uzun yıllardır dünya ortalamasının gerisinde kalıyor. Dikkat çekici düzeyde düşük olan okuma alışkanlığının sebepleri ile ilgili pek çok farklı görüş var. Nedeni her ne olursa olsun kitap okumaya ayrılmayan zamanın bir kısmının teknolojik cihazlarda geçirildiği ise bir gerçek. Elektronik kitapların dünya çapında yaygınlaşması, ülkemizdeki kitlenin de son zamanlarda ilgisini çekmeye devam ediyor. En temel hali ile geleneksel kitapları mobil cihazlara sığdırılması anlamına geliyor. Bu da hareket halindeyken kitapları taşımayı, kitap içerisinde aradığımızı bulmayı son derece kolaylaştırıyor. Üstelik mekan ve zamandan bağımsız olarak kitap okuma imkanı sunan e-kitapların satın alınması da yine elektronik ortamda gerçekleştiğinden okuyuculara büyük kolaylık sağlıyor.

Devamını Oku
01.09.2020
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.