2000 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim
Kitap Okuma Alternatifleri: e-kitap
01.09.2020

Kitap Okuma Alternatifleri: e-kitap

Kitap Okuma Alternatifleri: e-kitap

Eskiden basılı olarak okuduğumuz kitap, gazete ve dergiler yerlerini e-kitaplara bıraktı. Artık çoğu kişi basılı yayınların yerine elektronik kitapları okumayı ya da dinlemeyi tercih ediyor. Çevre dostu olan bu elektronik kitaplara geçişle daha az ağaç kesiliyor. Kitap okuma alışkanlığı konusunda Türkiye uzun yıllardır dünya ortalamasının gerisinde kalıyor. Dikkat çekici düzeyde düşük olan okuma alışkanlığının sebepleri ile ilgili pek çok farklı görüş var. Nedeni her ne olursa olsun kitap okumaya ayrılmayan zamanın bir kısmının teknolojik cihazlarda geçirildiği ise bir gerçek.

Elektronik kitapların dünya çapında yaygınlaşması, ülkemizdeki kitlenin de son zamanlarda ilgisini çekmeye devam ediyor. En temel hali ile geleneksel kitapları mobil cihazlara sığdırılması anlamına geliyor. Bu da hareket halindeyken kitapları taşımayı, kitap içerisinde aradığımızı bulmayı son derece kolaylaştırıyor. Üstelik mekan ve zamandan bağımsız olarak kitap okuma imkanı sunan e-kitapların satın alınması da yine elektronik ortamda gerçekleştiğinden okuyuculara büyük kolaylık sağlıyor.
Geçmişten gelen basılı kitap okuma alışkanlığına sahip okuyucuların başta tepkiyle karşıladığı e-kitap anlayışı, her şeye rağmen tüm dünyada yeni gelişmeleri de beraberinde getiriyor. Yalnızca e-kitap okuma işlevine sahip cihazlar da e-kitaplarla birlikte popüler olmaya başlamışken akıllı telefon ve tabletlerin hemen her ihtiyaca cevap verebiliyor oluşu, e-kitap okuyucu uygulamaların daha yaygın hale gelmesinin de önünü açıyor. E-postalarını, kısa mesajlarını, notlarını, faturalarını hatta konferans görüşmelerini akıllı telefon ve tabletlerinden yönetebilen mobil kullanıcılar e-kitapları okumak için de yepyeni uygulamaların geliştirilmesine ön ayak oluyorlar.
İşte kitap okuma keyfine yeni bir boyut kazandıran ve bu aktiviteyi daha da pratikleştiren site ve uygulamalar

e-kitap

1. Aldiko

Android tabanlı cihazlar tarafından desteklenen e-kitap okuyucusu Aldiko, en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyor. ePub, PDF formatlarındaki e-kitaplar ile Adobe DRM’le şifrelenmiş e-kitapları okumak için oldukça kullanışlı olan uygulama, kullanıcılarına özelleştirilebilir bir arayüzü sunuyor. Ayrıca okuyucuların kitap üzerine yer imi gezdirebilmesine imkan sağlayan Aldiko’da içindekiler bölümünden istenen sayfalara rahatlıkla geçiş yapılabiliyor. Kitapları sınıflandırabilme işlevine sahip olan e-kitap okuyucu uygulamada kütüphane mantığıyla etiketleme yapabilmek de mümkün. İndirilmesi ücretsiz olan Aldiko’nun not ekleme, kelime vurgulama gibi özellikler sunan ve reklamsız kullanım şansı veren premium sürümü de bulunuyor.

2. Moon+ Reader

ePub, PDF, mobi, chm, cbr, cbz, umd, fb2, txt, html, rar, zip ve OPDS uzantılı dosyaları destekleyen Moon+ Reader uygulaması; satır, boşluk, kenar boşlukları, yazı tipi, yazı kalınlığı gibi birçok ayar seçeneği sunuyor. Ayrıca gece ve gündüz olarak iki farklı modu bulunan e-kitap okuyucu Moon+ Reader’ın satırlar arasında kaydırma hızı da özelleştirilebiliyor. Yatay ekran desteği de sunabilen uygulamanın kitaplık tasarımına sahip bir arayüzü bulunuyor. Yüksek bir görüntü kalitesi sunan uygulama okuyucuların göz sağlığını korumak adına oldukça işlevsel özellikler barındırıyor. Bunların yanı sıra Moon+ Reader uygulamasının reklamsız, okuma istatistikleri tutabilme fırsatı sunan, çoklu donanım desteği sağlayan, parola ile koruma özelliği bulunan, farklı temalarla desteklenebilen ücretli pro versiyonu da bulunuyor.

3. FBreader

ePub, mobi, doc, txt ve rtf formatlarını destekleyen FBreader e-kitap okuma uygulaması, kullanıcılara okudukları metnin yazı tipi ve rengini değiştirebilme seçenekleri sunuyor. Gece modunu seçerek göz yormayan bir ambiyansta kitap okumayı kolaylaştıran uygulama, sözlüklerle bütünleşik olarak çalışabiliyor. Otomatik heceleme ve gömülü görselleri açabilme özellikleri sunan FBreader, açılan son kitabı ve okunan son kısmı okuyucular için hafızasında saklı tutabiliyor.

4. Bluefire

ePub ve PDF uzantılı e-kitapları okuyabileceğiniz çok yönlü bir e-kitap uygulaması olan Bluefire, metin boyutunu gözünüzün rahatlığına göre özelleştirebilme, farklı temalar seçebilme ve göz yormayan gece modu seçenekleri sunuyor. Kullanıcılar Bluefire üzerinden önemli gördükleri noktaların altını çizebiliyor, kelime taraması yapabiliyor ve okuma sırasında kalınan noktayı kaybetmeden diğer cihazlarındaki Bluefire uygulaması arasında senkronizasyon yapabiliyor.

5. Scribd

PDF, ps, doc, docx, ppt, pps, pptx, xls, xlsx, odt, sxw, ODP, sxi, ods, sxc, txt, rtf uzantılarında bulunan tüm dokümanları açabilen Scribd uygulaması, 10 milyon fazla dokümana ulaşabilme fırsatı sunuyor. San Fransisco merkezli Scribd ayrıca e-kitap, sesli kitap, çizgi roman aboneliği hizmeti de sunan bir dijital kütüphane hizmeti de görüyor. Sosyal medya hesaplarına erişime imkan veren Scribd uygulaması üzerinden e-kitap, sesli kitap, çizgi roman da satın alınabiliyor.

6. Kindle

Amazon’un çok sayıda platformda birden kullanılabilen e-kitap okuma uygulaması Kindle’da kullanıcılar çevrimiçi olarak kitap satın alabiliyor, kütüphane oluşturabiliyor, yatay modda iki sayfası birden görebiliyor. Satır aralığına kadar birçok noktada özelleştirebilme imkanı sunan Kindle uygulaması, binlerce sesli kitap ve e-kitaba tek noktadan ulaşabilme kolaylığı sunuyor.

7. Nook

Mobil cihazlarda gelişmiş bir okuma deneyimi sunan Nook e-kitap okuma uygulaması, 2,5 milyona yakın kaynak barındıran arşivinden ücretsiz bir şekilde kitap, gazete, dergi okunabiliyor, ancak deneme süresi bittiğinde Nook’ta yer alan kaynakları satın alabilirsiniz. Nook’un gelişmiş kişiselleştirme seçenekleriyle okuduğunuz kitapların yazı tipini ve temasını zevkinize göre değiştirebilir, diğer cihazlarınızla senkronize bir şekilde kullanarak kaldığınız yerden okumaya devam edebilirsiniz.

8. Kobo

Okuduğunuz kelimelerin boyutunu, ekran parlaklığını kendinize göre özelleştirebileceğiniz e-kitap okuma uygulaması Kobo’da ekranı yatay ve dikey pozisyonlarda kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Kobo, okuma alışkanlıklarına göre kullanıcılara kişiselleştirilmiş öneriler sunarak okuma keyfini daha fazla artırmayı amaçlıyor. Doküman üzerinde işaretlenen yeri, tutulan notları ve vurgulamaları diğer cihazlarla da senkronize edebilen Kobo, böylece her yerden aynı noktaya ulaşabilmenize de olanağı sağlıyor.

9. Wattpad

Milyonlarca e-kitaba ücretsiz bir şekilde ulaşma şansı veren Wattpad e-kitap uygulaması, ayrıca üyelerinin kendi makalelerini ve kitaplarını uygulama üzerinde yayınlama fırsatı da sunuyor. Böylece çok sayıda kullanıcı sizin eserlerinize ulaşabiliyor. Çok sayıda kitap kategorisi barındıran uygulama, kullandığınız cihazlarla eş zamanlı olarak kitap okuyabilmeye de izin veriyor.

10. Issuu

Binlerce kitaba, makalelere ve dergilere erişebileceğiniz tanınmış yazarların en güncel kitaplarını da bulabileceğiniz bir platform bunun yanı sıra hesap açmadan da kitapları okuyabilmeniz mümkün. Eğer Issuu’ya kayıtlı bir hesabınız varsa bazı yazarların kitaplarını indirebilme seçeneği de mevcuttur.

Blog Son Eklenenler
Eğlenceli Kitaplar Listesi
Eğlenceli Kitaplar Listesi

BLOG

Kitap okumayı sevenler için pek çok cep telefonu uygulaması var. Bu uygulamalardan bazılarını sizler için inceledik.

Devamını Oku
11.11.2020
Kitabın Tarihi ve Gelişimi
Kitabın Tarihi ve Gelişimi

BLOG

Tarih yazı ile başlar. Bilginin gelişimi, birikimi, aktarımı ve yayılması en kolay şekliyle yazı ile sağlanır.

Devamını Oku
31.10.2020
İlk Kitabın Tarihi
İlk Kitabın Tarihi

BLOG

M.Ö. 3200’lü yıllarda Sümerliler tarafından yazının keşfedilmesi ile yazı tarih boyu evreler geçirerek gelişecek ve birden çok bilginin uzun bir halde sunulmasını sağlayacak, bugün  kitap  dediğimiz kavramı karşımıza çıkaracaktır.

Devamını Oku
18.10.2020
Bebeğinize Neden Kitap Okumalısınız?
Bebeğinize Neden Kitap Okumalısınız?

BLOG

Kitaplar anne, baba ve çocuklar arasında etkileşimli ilişkileri sağlamlaştırma açısından önemlidir. Bebeğin dil gelişiminde oldukça faydalı olan kitapları bebeğiniz ile kısa sürede tanıştırmalısınız. Bebeğinize kitap okumak zihinsel bir eylem olduğu kadar kültürel de bir eylemdir. 

Devamını Oku
08.10.2020
En İyi Aşk Romanları
En İyi Aşk Romanları

BLOG

Aşk herkesin kalp ritmini değiştiren, bazen mutluluk bazen de acı veren ve hayatımızda nadir karşılaştığımız bir duygudur. Romantik kitap okurları için hazırladığımız en iyi aşk romanları listesi ile aşka bambaşka gözlerle bakacak, başka aşklara yakından tanık olacaksınız. Kalbinizin orta yerine oturan bir fil, yüzünüze düşen bir damla gözyaşı, hafifçe bir tebessüm ile okuyacağınız Dünya ve Türk edebiyatının en iyi aşk romanlarını sizler için derledik

Devamını Oku
06.10.2020
Eğlenceli Kitaplar Listesi
Eğlenceli Kitaplar Listesi

BLOG

Yazarlar için en önemli yazma sebebi kalıcı bir eser bırakmaktır. Farklı yaklaşımlar ve farklı anlatımlar kullanılarak yazılar eserler arasında tabi ki Dünya klasikleri var. Bunun dışında redit sitesinin en eğlenceli ve akılda kalan kitaplar listesine giren 20 eser şöyle: Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984) - George Orwell George Orwell'in yazdığı milenyum yıllarının dünyasında yaşadıklarımızı en iyi anlatan romandır da diyebiliriz. İnsanların nasıl da her şeyden korkan bir hale getirildiklerini çok iyi anlatır. Okurken her satırı içinize işleyeceğinden etkisinden kurtulmanız da kolay olmaz  

Devamını Oku
05.09.2020
Kitaplığımı Nasıl Yerleştirebilirim?
Kitaplığımı Nasıl Yerleştirebilirim?

BLOG

Aslında pek çok alternatif olmasına rağmen okuduğumuz kitapları kitaplığımıza rasgele yerleştiririz genellikle. Tam da şu an kitaplığınıza baktığınızı hisseder gibiyiz. Eğer sıralama yapamayacak kadar az kitabınız varsa, yazının devamını okumanıza gerek yok, öncelikte gidip biraz daha kitap almanızı tavsiye ederiz. İşte kitapları düzenleme sanatı:

Devamını Oku
03.09.2020
Kitap Okuma Alternatifleri: e-kitap
Kitap Okuma Alternatifleri: e-kitap

BLOG

Eskiden basılı olarak okuduğumuz kitap, gazete ve dergiler yerlerini e-kitaplara bıraktı. Artık çoğu kişi basılı yayınların yerine elektronik kitapları okumayı ya da dinlemeyi tercih ediyor. Çevre dostu olan bu elektronik kitaplara geçişle daha az ağaç kesiliyor. Kitap okuma alışkanlığı konusunda Türkiye uzun yıllardır dünya ortalamasının gerisinde kalıyor. Dikkat çekici düzeyde düşük olan okuma alışkanlığının sebepleri ile ilgili pek çok farklı görüş var. Nedeni her ne olursa olsun kitap okumaya ayrılmayan zamanın bir kısmının teknolojik cihazlarda geçirildiği ise bir gerçek. Elektronik kitapların dünya çapında yaygınlaşması, ülkemizdeki kitlenin de son zamanlarda ilgisini çekmeye devam ediyor. En temel hali ile geleneksel kitapları mobil cihazlara sığdırılması anlamına geliyor. Bu da hareket halindeyken kitapları taşımayı, kitap içerisinde aradığımızı bulmayı son derece kolaylaştırıyor. Üstelik mekan ve zamandan bağımsız olarak kitap okuma imkanı sunan e-kitapların satın alınması da yine elektronik ortamda gerçekleştiğinden okuyuculara büyük kolaylık sağlıyor.

Devamını Oku
01.09.2020
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.