2000 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim
Bebeğinize Neden Kitap Okumalısınız?
08.10.2020

Bebeğinize Neden Kitap Okumalısınız?

Bebeğinize Neden Kitap Okumalısınız?

Kitaplar anne, baba ve çocuklar arasında etkileşimli ilişkileri sağlamlaştırma açısından önemlidir. Bebeğin dil gelişiminde oldukça faydalı olan kitapları bebeğiniz ile kısa sürede tanıştırmalısınız. Bebeğinize kitap okumak zihinsel bir eylem olduğu kadar kültürel de bir eylemdir. Küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırıldığında, çocuğunuzun yetişkin bir birey olduğunda kitap okumayanlara göre bir adım önde olması kaçınılmazdır.

Bebeğinize kitap okumanın faydalarına geçmeden önce bilmeniz gerekir ki bu konuda ebeveynlere büyük görevler düşmektedir. Bebekler sizin her söylediğinizi anlamayabilir fakat bebeğinizle konuşmak için onun büyümesini beklemek zorunda değilsiniz.

Bebeğe kitap okumanın faydaları;

• Bebeğe iletişimi erken dönemde öğretir.
• Renk, sayı, harf ve şekil kullanarak bilgileri eğlenceli şekilde öğrenmesini sağlar.
• Hafıza ve kelime haznesinin gelişmesini, dinleme yeteneğini tetikler.
• Bebeğin çevresinde yaşananlar hakkında bilgi edinmesini sağlar.
• Kitap okumak bebeğinizin sosyal ve duygusal karakterinin oluşmasında önemli rol oynar. Sesinizdeki tonlama farklılıkları ve vurguları algılamaya yardımcı olur.

Farklı Yaşlar için İdeal Kitap Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Çok küçük bebekler kitaplardaki resimlerin ne anlama geldiklerini anlamazlar fakat odaklanmaları oldukça iyidir. Resimlerdeki parlak renkler, suratlar ve desenler ilgilerini çeker. Kitap okuduğunuzda bebeğinizin dinlenmesini ve huzurla uyumasını sağlarsınız.

4-6 ay arası bebekler kitaplara ilgi gösterirler. Tutmaya çalışabilir, dokunabilir ve ağızlarına alabilirler. Bu nedenle bu ay grubundaki bebekler için tasarlanmış bez kitapları seçebilirsiniz.

6-12 ay arasında ise kitaptaki resimleri anlamaya başlarlar. Siz kitabı okumaya başladığınızda çocuğunuz sesler çıkararak tepkiler vermeye çalışır. 12 aylık olduğunda ise sayfaları çevirmeye çalışacaktır.

Kitabı Ne Zaman Okumalısınız?

Bebeğinize kitap okumak için ihtiyacınız olan tek şey bebeğiniz, siz ve bir kitap. Başlangıç dönemimde birkaç dakika okumanız yeterlidir fakat bunu sürekli olarak tekrarlamalısınız. Kitabı tek oturuşta bitirmeye çalışmak bebeğinizin dikkatinin dağılmasına neden olabilir.

Her gün belirli bir okuma saati belirlemelisiniz. Özellikle uyku zamanlarından önce kitap okuma alışkanlığı kazandırmak çocuğunuzun uykuya dalmasını kolaylaştıracaktır.

Bebeğinize Kitap Okumak İçin Yapmanız Gerekenler;

Kitap okurken bebeğinize sarılın, bu onun kendini güvende hissetmesini ve aranızdaki bağın güçlenmesini sağlayacaktır.
• Kitapta yer alan karakterlere göre sesinizin tonunu değiştirin, vurgulamaları atlamayın.
• Kitabı dümdüz okumaya çalışmayın, resimleri yorumlayarak soru cevap şeklinde ilerleyin.
• Ses tonunuzu ve okuma hızınızı kitabın akışına göre ayarlayın.
• Kitabı okurken şarkı ve ninni söyleyin, hayvanların taklitlerini yapmaktan kaçınmayın bu şekilde okumanın eğlenceli bir eylem olduğunu kavrayacaktır.
• Bebekler tekrarlardan hoşlanır ve bu şekilde öğrenirler kitabı tekrar okumaktan çekinmeyin.
• Bebeğinize kitap seçimi yaparken oldukça basit, tekrarlayan metinleri olan, bol resimli kitapları tercih edin. Yumuşak dokuları olan bez kitaplar bebeğiniz için en ideal olanlardır.
• Çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için evinizde mutlaka bir kitaplığınız olmalıdır.
• Çocuğunuzun oyuncak sepetine kitap bırakmak onu teşvik etmek açısından faydalı olacaktır.

Blog Son Eklenenler
Eğlenceli Kitaplar Listesi
Eğlenceli Kitaplar Listesi

BLOG

Kitap okumayı sevenler için pek çok cep telefonu uygulaması var. Bu uygulamalardan bazılarını sizler için inceledik.

Devamını Oku
11.11.2020
Kitabın Tarihi ve Gelişimi
Kitabın Tarihi ve Gelişimi

BLOG

Tarih yazı ile başlar. Bilginin gelişimi, birikimi, aktarımı ve yayılması en kolay şekliyle yazı ile sağlanır.

Devamını Oku
31.10.2020
İlk Kitabın Tarihi
İlk Kitabın Tarihi

BLOG

M.Ö. 3200’lü yıllarda Sümerliler tarafından yazının keşfedilmesi ile yazı tarih boyu evreler geçirerek gelişecek ve birden çok bilginin uzun bir halde sunulmasını sağlayacak, bugün  kitap  dediğimiz kavramı karşımıza çıkaracaktır.

Devamını Oku
18.10.2020
Bebeğinize Neden Kitap Okumalısınız?
Bebeğinize Neden Kitap Okumalısınız?

BLOG

Kitaplar anne, baba ve çocuklar arasında etkileşimli ilişkileri sağlamlaştırma açısından önemlidir. Bebeğin dil gelişiminde oldukça faydalı olan kitapları bebeğiniz ile kısa sürede tanıştırmalısınız. Bebeğinize kitap okumak zihinsel bir eylem olduğu kadar kültürel de bir eylemdir. 

Devamını Oku
08.10.2020
En İyi Aşk Romanları
En İyi Aşk Romanları

BLOG

Aşk herkesin kalp ritmini değiştiren, bazen mutluluk bazen de acı veren ve hayatımızda nadir karşılaştığımız bir duygudur. Romantik kitap okurları için hazırladığımız en iyi aşk romanları listesi ile aşka bambaşka gözlerle bakacak, başka aşklara yakından tanık olacaksınız. Kalbinizin orta yerine oturan bir fil, yüzünüze düşen bir damla gözyaşı, hafifçe bir tebessüm ile okuyacağınız Dünya ve Türk edebiyatının en iyi aşk romanlarını sizler için derledik

Devamını Oku
06.10.2020
Eğlenceli Kitaplar Listesi
Eğlenceli Kitaplar Listesi

BLOG

Yazarlar için en önemli yazma sebebi kalıcı bir eser bırakmaktır. Farklı yaklaşımlar ve farklı anlatımlar kullanılarak yazılar eserler arasında tabi ki Dünya klasikleri var. Bunun dışında redit sitesinin en eğlenceli ve akılda kalan kitaplar listesine giren 20 eser şöyle: Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984) - George Orwell George Orwell'in yazdığı milenyum yıllarının dünyasında yaşadıklarımızı en iyi anlatan romandır da diyebiliriz. İnsanların nasıl da her şeyden korkan bir hale getirildiklerini çok iyi anlatır. Okurken her satırı içinize işleyeceğinden etkisinden kurtulmanız da kolay olmaz  

Devamını Oku
05.09.2020
Kitaplığımı Nasıl Yerleştirebilirim?
Kitaplığımı Nasıl Yerleştirebilirim?

BLOG

Aslında pek çok alternatif olmasına rağmen okuduğumuz kitapları kitaplığımıza rasgele yerleştiririz genellikle. Tam da şu an kitaplığınıza baktığınızı hisseder gibiyiz. Eğer sıralama yapamayacak kadar az kitabınız varsa, yazının devamını okumanıza gerek yok, öncelikte gidip biraz daha kitap almanızı tavsiye ederiz. İşte kitapları düzenleme sanatı:

Devamını Oku
03.09.2020
Kitap Okuma Alternatifleri: e-kitap
Kitap Okuma Alternatifleri: e-kitap

BLOG

Eskiden basılı olarak okuduğumuz kitap, gazete ve dergiler yerlerini e-kitaplara bıraktı. Artık çoğu kişi basılı yayınların yerine elektronik kitapları okumayı ya da dinlemeyi tercih ediyor. Çevre dostu olan bu elektronik kitaplara geçişle daha az ağaç kesiliyor. Kitap okuma alışkanlığı konusunda Türkiye uzun yıllardır dünya ortalamasının gerisinde kalıyor. Dikkat çekici düzeyde düşük olan okuma alışkanlığının sebepleri ile ilgili pek çok farklı görüş var. Nedeni her ne olursa olsun kitap okumaya ayrılmayan zamanın bir kısmının teknolojik cihazlarda geçirildiği ise bir gerçek. Elektronik kitapların dünya çapında yaygınlaşması, ülkemizdeki kitlenin de son zamanlarda ilgisini çekmeye devam ediyor. En temel hali ile geleneksel kitapları mobil cihazlara sığdırılması anlamına geliyor. Bu da hareket halindeyken kitapları taşımayı, kitap içerisinde aradığımızı bulmayı son derece kolaylaştırıyor. Üstelik mekan ve zamandan bağımsız olarak kitap okuma imkanı sunan e-kitapların satın alınması da yine elektronik ortamda gerçekleştiğinden okuyuculara büyük kolaylık sağlıyor.

Devamını Oku
01.09.2020
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.