2000 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim
Dünyanın En Güzel Kütüphaneleri
20.06.2020

Dünyanın En Güzel Kütüphaneleri

Dünyanın En Güzel Kütüphaneleri

Kütüphaneler, bilgilerin muhafaza edildiği ve kitlelere ulaştığı en eski ve en önemli yapılardır. Kütüphanelerin kendine özgü bir karakteri ve bilgi haznesi bulunur. Gerek bulunduğu şehir gerek yapıldığı dönem gerek de içinde bulunan kitaplar kütüphanelerin mimari özelliklerine ilham olmuştur.

Dünya üzerinden birbirinden farklı ve özgün kütüphaneler vardır. Bu kütüphaneler ilham verir, yeni bilgileri kucaklamamızı sağlar ve görsel bir şölen sunarlar. İşte birbirinden güzel dünyanın en ünlü kütüphaneleri:

1. Kütüphane Mafra Ulusal Sarayı, Mafra, Portekiz


UNECSO’nun kültürel bir miras alanlarından olan Mafra Kraliyet Binası Sarayı içinde yer alan Manastır Kraliyet Kütüphanesi, 15. yüzyıldan kalma yaklaşık 30.000 ciltlik nadir bir koleksiyon içerdiği için en önemli Avrupa kütüphanelerinden biri olarak kabul edilir. 19. yüzyılın yanı sıra incunabula (1455 ve 1501 arasında basılan kitaplar).
18. yüzyıldan kalma oda sadece değerli kitaplara ev sahipliği yapmakla kalmaz, aynı zamanda iç dekoru da muhteşemdir. Namlu tonoz tavanlı çok büyük kütüphane haç şeklinde inşa edilmiş ve tabanı çok renkli fayanslarla kaplanmıştır.

2-Strahov Manastırı Kütüphanesi, Prag, Çek Cumhuriyeti

Büyük salonlardan oluşan bu olağanüstü kütüphane barok tavan freskleri ile süslenmiş olup harika bir mimariye sahiptir. İki büyük salona sahip olan bu kütüphane ülkedeki en büyük manastır kütüphanesi olup, yaklaşık 800 yaşındadır. Kütüphanede 130.000’in üzerinde eser bulunmakta ve bunlardan 2.500’ü 1500 yılından önce basılmış eserlerdendir. 3.000’i ise el yazması eserlerden oluşmaktadır.

3- . Admont Manastır Kütüphanesi - Admont, Avusturya


Avusturya'nın güneydoğusundaki Enns Nehri üzerinde yer alan, 1776 yılında inşa edilen Admont Manastırı'nın kütüphanesi güzelliği ile nefes kesici. Barok mimar Joseph Hueber, göz kamaştırıcı salonun tasarımını geliştirmekle görevlendirildi. Altın ve beyaz tonlarda şahane olan kütüphane, tavan alanı Bartolomeo Altomonte'nin insan bilgisinin farklı aşamalarını temsil eden freskleri ile süslenmiş yedi kubbe ile taçlandırılmıştır. Joseph Stammel'in ölüm, cennet, cehennem ve Son Yargı'ya hayat tasvirleri getiren "Dört Son Şey" heykelleri için de en dikkat çekicidir. Manastırın yaklaşık 200.000 cildinin yaklaşık 70.000'i burada saklanıyor ve dünyadaki türünün en büyük örneğidir.

4- George Peabody Kütüphanesi, Baltimore

ABD'deki en güzel kütüphanelerden biri olan George Peabody Kütüphanesi (Johns Hopkins Üniversitesi'nin bir parçası) beş dekoratif katmanda 300.000'den fazla cilt içerir. Kitaplar etkileyici, elbette, ancak katedral benzeri atriyum, mermer zeminler ve ferforje detaylar burada ana çekici özellikleridir.

5- El Escorial Kütüphanesi, İspanya

Evet, bu bir kütüphane, ama gerçekten, daha çok kitaplara adanmış bir saray gibi. Kireçtaşı dış cephesi, Rio de Janeiro'ya gönderilmeden önce inşa edildiği Lizbon'daki ünlü Jerónimos Manastırı'ndan esinlenmiştir . Ve iç mekan da aynı derecede çarpıcı: Tavandan doğal ışığı alan kırmızı, beyaz ve mavi renkli cam bir pencere var, gümüş, mermer ve fildişi bir sunak ziyaretçileri binaya davet ediyor.

Blog Son Eklenenler
Eğlenceli Kitaplar Listesi
Eğlenceli Kitaplar Listesi

BLOG

Kitap okumayı sevenler için pek çok cep telefonu uygulaması var. Bu uygulamalardan bazılarını sizler için inceledik.

Devamını Oku
11.11.2020
Kitabın Tarihi ve Gelişimi
Kitabın Tarihi ve Gelişimi

BLOG

Tarih yazı ile başlar. Bilginin gelişimi, birikimi, aktarımı ve yayılması en kolay şekliyle yazı ile sağlanır.

Devamını Oku
31.10.2020
İlk Kitabın Tarihi
İlk Kitabın Tarihi

BLOG

M.Ö. 3200’lü yıllarda Sümerliler tarafından yazının keşfedilmesi ile yazı tarih boyu evreler geçirerek gelişecek ve birden çok bilginin uzun bir halde sunulmasını sağlayacak, bugün  kitap  dediğimiz kavramı karşımıza çıkaracaktır.

Devamını Oku
18.10.2020
Bebeğinize Neden Kitap Okumalısınız?
Bebeğinize Neden Kitap Okumalısınız?

BLOG

Kitaplar anne, baba ve çocuklar arasında etkileşimli ilişkileri sağlamlaştırma açısından önemlidir. Bebeğin dil gelişiminde oldukça faydalı olan kitapları bebeğiniz ile kısa sürede tanıştırmalısınız. Bebeğinize kitap okumak zihinsel bir eylem olduğu kadar kültürel de bir eylemdir. 

Devamını Oku
08.10.2020
En İyi Aşk Romanları
En İyi Aşk Romanları

BLOG

Aşk herkesin kalp ritmini değiştiren, bazen mutluluk bazen de acı veren ve hayatımızda nadir karşılaştığımız bir duygudur. Romantik kitap okurları için hazırladığımız en iyi aşk romanları listesi ile aşka bambaşka gözlerle bakacak, başka aşklara yakından tanık olacaksınız. Kalbinizin orta yerine oturan bir fil, yüzünüze düşen bir damla gözyaşı, hafifçe bir tebessüm ile okuyacağınız Dünya ve Türk edebiyatının en iyi aşk romanlarını sizler için derledik

Devamını Oku
06.10.2020
Eğlenceli Kitaplar Listesi
Eğlenceli Kitaplar Listesi

BLOG

Yazarlar için en önemli yazma sebebi kalıcı bir eser bırakmaktır. Farklı yaklaşımlar ve farklı anlatımlar kullanılarak yazılar eserler arasında tabi ki Dünya klasikleri var. Bunun dışında redit sitesinin en eğlenceli ve akılda kalan kitaplar listesine giren 20 eser şöyle: Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984) - George Orwell George Orwell'in yazdığı milenyum yıllarının dünyasında yaşadıklarımızı en iyi anlatan romandır da diyebiliriz. İnsanların nasıl da her şeyden korkan bir hale getirildiklerini çok iyi anlatır. Okurken her satırı içinize işleyeceğinden etkisinden kurtulmanız da kolay olmaz  

Devamını Oku
05.09.2020
Kitaplığımı Nasıl Yerleştirebilirim?
Kitaplığımı Nasıl Yerleştirebilirim?

BLOG

Aslında pek çok alternatif olmasına rağmen okuduğumuz kitapları kitaplığımıza rasgele yerleştiririz genellikle. Tam da şu an kitaplığınıza baktığınızı hisseder gibiyiz. Eğer sıralama yapamayacak kadar az kitabınız varsa, yazının devamını okumanıza gerek yok, öncelikte gidip biraz daha kitap almanızı tavsiye ederiz. İşte kitapları düzenleme sanatı:

Devamını Oku
03.09.2020
Kitap Okuma Alternatifleri: e-kitap
Kitap Okuma Alternatifleri: e-kitap

BLOG

Eskiden basılı olarak okuduğumuz kitap, gazete ve dergiler yerlerini e-kitaplara bıraktı. Artık çoğu kişi basılı yayınların yerine elektronik kitapları okumayı ya da dinlemeyi tercih ediyor. Çevre dostu olan bu elektronik kitaplara geçişle daha az ağaç kesiliyor. Kitap okuma alışkanlığı konusunda Türkiye uzun yıllardır dünya ortalamasının gerisinde kalıyor. Dikkat çekici düzeyde düşük olan okuma alışkanlığının sebepleri ile ilgili pek çok farklı görüş var. Nedeni her ne olursa olsun kitap okumaya ayrılmayan zamanın bir kısmının teknolojik cihazlarda geçirildiği ise bir gerçek. Elektronik kitapların dünya çapında yaygınlaşması, ülkemizdeki kitlenin de son zamanlarda ilgisini çekmeye devam ediyor. En temel hali ile geleneksel kitapları mobil cihazlara sığdırılması anlamına geliyor. Bu da hareket halindeyken kitapları taşımayı, kitap içerisinde aradığımızı bulmayı son derece kolaylaştırıyor. Üstelik mekan ve zamandan bağımsız olarak kitap okuma imkanı sunan e-kitapların satın alınması da yine elektronik ortamda gerçekleştiğinden okuyuculara büyük kolaylık sağlıyor.

Devamını Oku
01.09.2020
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.