2000 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim

Soframda Anadolu - Doğu Anadolu Yemekleri

.
Stokta Miktarı 1
%40
750,00 TL
450,00 TL
Sepete Ekle
Hemen Al
Ürün Tanıtımı

Doğu Anadolu'da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Tandır olan evlerde bol miktarda mayalı hamur ince ince açılıp tandıra vurularak pişirilir. Hazırlanan ekmek bir bezin içinde bekletilir, hafif ıslatılır. Karın doyurmanın en basit yolu yufka ekmeğin içine bir şeyleri dürüp yemektir. Sulu hazırlanan çoğu yemek ufalanmış kuru ekmeğin üzerine dökülüp yenir. Hatta Arapgir'in ceviz sulusu da, Eğin'in yumurtalı tiridi de, Kemah'ın cıvırlası da böyle yenir.

Cağ Kebabı, içli köfte, tuzlu kaz, kadayıf dolması, kiraz yaprağı sarması, su böreği, hangel, hıngel, tatar böreği, kete, omaç helvası, azeri pilavları, lor dolması, kaysefe, murtuğa, büryan, avşor, analı kızlı, keledoş, katıklı dolma, acılı ayranıyla Doğu Anadolu bir zenginliktir.

Özellikler

Basım Tarihi : 6 2015

Baskı Sayısı : 1

Sayfa Sayısı : 434

Ağırlık : 1426 gram

En / Boy : 20.5 / 23

Cilt Tipi : Ciltli

Kağıt Tipi : Kuşe

Dil : Türkçe

Katkıda Bulunanlar

Editör : Arzu Aygen

Editör : Çiğdem Su

Benzer Ürünler
Son İncelenenler
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.