2000 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim
Filtre
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
İlgili kategoriye ait ürün bulunmamaktadır.

Alice Miller Kimdir?

Alice Miller 12 Ocak 1923 yılında Piotrkow Trybunalski’de dünyaya gelmiştir. Yazar ve psikolog olan Miller, duygusal istismar, fiziksel istismar ve çocuk cinsel istismarı üzerine yaptığı çalışmalar ile tanınmaktadır. 14 Nisan 2010 yılında Saint-Remy-de-Provence’de hayata gözlerini yummuştur.

 

Alice Miller Eserleri Nelerdir?

Yaptığı psikolojik analiz ve çalışmalarla okuyucuların geçmişiyle barışmalarını bu sayede kendilerini daha iyi hissedeceklerini anlatan yazarın yayımladığı kitapları şu şekilde sıralayabiliriz;

 

  1. Yetenekli Çocuğun Dramı

 

Ruhsal rahatsızlarla başa mücadele etmenin en önemli araçlarından biri kendi çocukluk öykümüzün gerçeğini duygusal yönüyle kavrayabilmemiz gerekmektedir.

 

  1. Beden Asla Yalan Söylemez

 

‘Oysa kaçmanın kendisiydi asıl korkunuz. Biraz canınızın yanmasına izin verirseniz, canınızın yanması geçecek. Sizi kendinizin şifalı ellerine doğru çağırıyorum.’ Cem Mumcu

 

Birine öfkelenme özgürlüğümüz yoksa onu sevmeyi seçemeyiz. Sevmeme özgürlüğümüz olmayan birini gerçekten sevemeyiz.

 

Birine karşı hissettiğimiz duygu ‘ona karşı hissetmemiz gerekenler’ diye önceden tarif edilmişse, onunla meselemiz bitmeyecek, hatta başlayamayacaktır bile.

 

Gerçek hayatta ‘Böyle hissetmem lazım!’, ‘Şöyle hissetmemem lazım!’ diye bir şey yoktur çünkü. Hisler ne yöne gideceklerini gerekliliklere sormazlar. Hiçbir ‘gerçek’ ve olgun ilişki özünde nesnel değildir. Özneler ‘gerçek’ paylaşımlarını nesnellik üzerinden kurmazlar.

 

  1. Hayat Yolları: Yedi Öykü

 

Kitapta yer alan kahramanların çoğu kadınlardan oluşan Alice Miller’in kitabında yer alan öykülerde işlediği konular, diktatörler, ensest, taciz, toplama kampları, doğum travması, histeri, mesleğini kötüye kullanan terapistler, iletişimsizlik, nefret, öz-saygı gibi konulardır. Her biri uzun uzun üzerinde düşünülmesi gereken konular örnek hikayeler ile okuyucuya aktarılmaktadır.

 

  1. Suskunluk Duvarını Yıkın

 

Sadece suskunluk duvarını tanıyan kimseler, bu duvara tırmanırlar; sanki bu duvar onları bütün korkularından kurtaracakmış gibi davranırlar. Ama bir kez duvardaki açıktan içeriye baktılar mı, bu anlamsız duvarın varlığına daha fazla katlanamazlar. Onlar artık, şimdiye kadar, kazandıkları bu bilinç yokken, yaşam diye adlandırdıkları şeyin hiç de yaşam olmadığını fark ettikleri için, önceki gibi yaşamayı aklından bile geçirmezler. Onların kaderi ve trajedisi, bunu uzun süre fark etmemiş olmalarıdır. Onlar, bu trajik durumu, mümkün olduğu kadar diğer insanların yaşamamasını istiyorlar; diğer insanlara acılarının nasıl ortaya çıktığını ve bunun üstesinden gelinebileceğini anlatmak istiyorlar.

 

  1. Başlangıçta Eğitim Vardı!

 

‘Hayat dolu ama acı çeken bir ruhun kendini ifade etme yetisinden mahrum kaldığı bir durumdan daha dayanılmaz, daha korkunç bir durum tasavvur edemiyorum.’ Montaigne

 

Üç bölümden oluşan kitap ilk bölümde 18. 19. 20. Yüzyılın eğitim mekanizmalarını kapsamlı bir şekilde incelemektedir.

 

İkinci bölüm kitaptaki üç karakterin çocukluk ve eğitim süreçlerini inceliyor. Karakterlerin ilki Christiane F., ikincisi 2. Dünya Savaşı’nın Alman diktatörü Adolf Hitler ve sonuncusu seri çocuk katili Jürgen Bartch’dır.

 

Kitabın son bölümünde üzüntü ile suçluluk duygusu arasındaki fark anlatılmaktadır.

 

  1. İhmal Edilen Anahtar

 

Bu eserinde okuyucusuna farklı ve zengin bir bakış açısı sunan yazar, Nietzsche, Kathe, Picasso, Buster Keaton gibi ünlüler üzerinden yaptığı analizlerle gerçekleri gözler önüne seriyor. Çocukluğa inerek paslı kilitleri açan yazar, kitabında şu sorulara cevap arıyor; Picasso Guernica’da ne anlattı? Buster Keaton neden hiç gülümsemedi? Nietzshe neden kadınlara ve dine bu kadar çok hakaret etti? Niçin aklını yitirdi? Hitler ve Stalin neden zalim ve katil oldu?

 

  1. Bilmek Seni Özgür Kılacak

 

Geçmiş yaşanılan gerçeklere kucak açmak bile, hepimizin şu an çektiği acılardan kurtulabileceğini umut ettiriyor. Anlatımda gerçek hikayelerden yararlanan yazar, erken çocukluk döneminde görülen kötü muamelelerin ortaya çıkardığı tehlikeleri anlatmaktadır.

 

Alice Miller Sözleri Nelerdir?

 

Alice Miller’in kitaplarında yer alan ve okuyucular tarafından en çok beğenilen sözleri sizler için derledik.

 

  1. Tecrübelerim bana şunu öğretmiştir; kendi bedenim, daha fazla özerklik ve öz güven kazanmamı sağlayan bütün gerekli bilgilerin kaynağıdır. Yalnızca çok uzun süre içimde hapsolmuş duyguları hissetmeme izin verdiğim zaman, geçmişimden kurtulmaya başladım. Hakiki duygular asla zorla hissedilemez. Yalnızca varlardır ve var olmalarının bir sebebi vardır, bu sebep çoğunlukla gizli olsa da.
  2. Nefretin bizi hasta ettiği doğru değildir. Bastırılan, bağlarından kopan duygular bizi hasta edebilir ancak ifade edebildiğimiz bilinçli duygular bizi hasta etmez.
  3. Tamamıyla güçsüz hissettiğimiz sürece sadece nefret ederiz.
  4. Biz aslında hastanın bastırılmış eski duygularının ve gizli kalmış gerçek şikayetinin ipuçlarını özellikle onun bu ne ile ilişkili olduğunu daha anlayamadığı aşırı duyarlılığından, gereksiz yere utanmasından, kendini suçlayışllarından elde ederiz. İlk ‘kendini dışa vurma istekleri’ başlarda daima büyük korkular eşliğinde ortaya çıkar.
  5. Çocukluk anılarının olmaması, içinde ne olduğunu bilmediğimiz büyük bir sandığı sürüklemeye mahkum olmaya benzer. Yaşlandıkça sandık ağırlaşır ve onu açmak için daha da sabırsız hale gelirsiniz.
  6. Benliği ana/baba tarafından reddedilen çocuk, uğradığı düş kırıklığını başlarda, kendini ana/baba tarafından hangi şekilde reddedilmiş hissetmişse, aynen o şekilde ve aynı nüanslarla ifade eder.
  7. Felaketler yaşayan insanlar bunalıma girmezken çok iyi koşullarda olan, üstün yeteneklere sahip pek çok kişi bunalımlar içinde kıvranmaktadır. Neden? Çünkü bir insan kendinde sahip olduğu özelliklere göre değer biçmediği, öz değerlilik bilinci, duygularının gerçekliğinden kaynaklandığı zaman bunalıma girmez.
  8. Belli insanlarda bulunan herhangi bir konuda fazlasıyla üstün olma isteği, aşırı durumlarda üstün olma tutkusu ya da saplantısıdır.
  9. Bir çocuk neyi saklamakta olduğunu bilmemektedir. Hastalarımdan Kurt, çocuğun bu durumunu şu sözlerle ifade etmişti: ‘ben annemin her an içine bakabileceği camdan bir evde yaşıyorum. Camdan bir evde yaşayan insanın bir şeyleri kendini ele vermeden saklaması olanaksızdır. Bunu ancak tek bir yolu vardır; o şeyleri zeminin altına saklarsınız. Fakat o zaman onları kendiniz de göremezsiniz.’
  10. ‘Büyüklük tutkunu’ her yerde hayranlık uyandırır ve bu hayranlığa ihtiyacı vardır; insanların hayranlığı olmadan yaşayamaz. Yaptığı her iş parlak bir başarı ile sonuçlanmalıdır ve gerçekten de bütün yaptıkları parla başarılarla sonuçlanır. Kendisi de kendine olağanüstü özelliklerinden dolayı hayrandır. Fakat bu parlaklığının bir parçasını bile yitirince ani bir çöküşle ağır bir bunalımın eşiğine gelir.

 

Alice Miller Kitapları Kitap Vadisi’nde!

Dünyaca ünlü psikolog yazar Alice Miller’in yazdığı ve yayımladığı kitapları Kitap Vadisi’nden satın alabilirsiniz. Kendini bulmak isteyen herkesin kütüphanesinde mutlaka olması gereken bu kitaplarla kendinizi daha iyi hissedecek olmanın keyfini çıkarın.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.