2000 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim
Stokta Miktarı 0
%22
520,00 TL
405,60 TL
Sepete Ekle
Hemen Al
Ürün Tanıtımı

Ağdiye Risalesi” yedi fasıldan oluşmaktadır. Fasılların içerikleri şöyledir:

Birinci fasıl: Çorbaların çeşitleriyle terbiye ve pişirme tarzları.

İkinci fasıl: Hamur yemekleri.

Üçüncü fasıl: Tatlılar (hulviyat).

Dördüncü fasıl: Kebaplar.

Beşinci fasıl: Et yemekleri (lohumat), pilav ve sebzeler.

Altıncı fasıl: Salata ve turşular.

Yedinci fasıl: Hoşâflar.

Ayrıca sonuna aynı hatla, Hacı Ahmed Paşa’nın balık çorbası ve helva-yı hakanisi eklenmiştir.

Yapraklarda, cedvel dışında da birçok yemek tarifi ve fevaid-i derkenar (kenardaki faydalı bilgiler) denilen eklemeler yer almıştır. Kitapta böylece toplam 200’e yakın yemek tarifi bulunmaktadır.

Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver, “Tarihte 50 Türk Yemeği ” kitabındaki tarifleri aldığı Ağdiye Risalesi’nde de 200’e yakın tarif olduğundan şöyle habseder: “Elimize aldığımız 50 tanesini bir esercik halinde buraya sıraladığımız yemeğe müteallik çeşitler kitapta 200’e yakındır. Biz bu halde dörtte birini ayırmış oluyoruz. ...Ne yazık ki hepsini alamadık. Lisanına bile pek çokluk dokunmadık

Özellikler

Basım Tarihi : 10 2015

Baskı Sayısı : 1

Sayfa Sayısı : 196

Ağırlık : 196 gram

En / Boy : 16 / 23

Cilt Tipi : Ciltli

Kağıt Tipi : Kuşe

Basım Yeri : Türkiye - İstanbul

Dil : Türkçe

Katkıda Bulunanlar
Benzer Ürünler
Son İncelenenler
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.