Müşteri Aydınlatma Metni

GÖKKUŞAĞI PAZARLAMA DAĞITIM VE TİCARET AŞ

MÜŞTERİLERE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

 

  1. VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ

 

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamında şirketimiz Gökkuşağı Pazarlama Dağıtım ve Ticaret AŞ (“Gökkuşağı Pazarlama Dağıtım ve Ticaret AŞ”), veri sorumlusu sıfatıyla hareket etmekte ve kişisel verilerin işlenme süreçlerinde hukuka uygunluğa azami özen göstermektedir.

Mersis No                        :

İnternet Adresi               :

Telefon Numarası           :

E-Posta Adresi                :

Adres                               :

 

  1. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLER, KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI, HUKUKİ SEBEBİ

 

İŞLENEN KİŞİSEL VERİLER

KİŞİSEL VERİNİN İŞLENME AMACI

HUKUKİ SEBEP

Kimlik Bilgisi

(İnternet adresimizde yer alan form ve alanlarda-Ad, Soy Ad, TCKN, Doğum Yılı/Yeri,

İlgili iş süreçleri için gerekli hallerde kimlikte/pasaportta yer alan bilgiler- Ad, Soy Ad, TCKN, Doğum Yılı, Doğum Yeri, Cinsiyet, Vatandaşlık, Medeni Durumu, Dini, Kan Grubu, Anne Adı, Baba Adı, İl, İlçe)

Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi

Web sitesi, çağrı merkezi, mobil uygulamalarda yer alan iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi

Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi

Ürün ve hizmetlerin müşteriye en doğru şekilde sunulması

Mal/Hizmet satışı ve satış sonrası destek süreçlerinin yürütülmesi

Saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi

Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi

Yönetim faaliyetlerinin yürütülmesi

İş süreçlerinin ve iş sürekliliğinin sağlanması

Lojistik, nakliye, taşıma, dağıtım süreçlerinin yürütülmesi

İç denetim süreçlerinin yürütülmesi

Finans ve muhasebe süreçlerinin yürütülmesi

Talep ve şikayetlerin karşılanması

Hukuksal ve sözleşmesel süreçlerin yürütülmesi ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi

Yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, taleple bağlı ve sınırlı ölçüde bilgi verilmesi

Açık rızanın varlığı halinde, ürün ve hizmetlerin tanıtımı için SMS ve e-posta gönderimi yapılması

Pazarlama ve iş geliştirme süreçlerinin yürütülmesi

Müşteri memnuniyetinin sağlanması ve daha kaliteli hizmet sunulması

Din ve Kan Grubu bilgisi eski tür kimliklerin ibrazı ile tarafımıza iletilmekte olup, hiçbir iş ve işlemde kullanılmamaktadır

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması

Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

Pazarlama ve reklam amacıyla SMS ve e-posta gönderiminde Açık Rıza

Din ve Kan Grubu bilgisi için Açık Rıza

İletişim Bilgisi

(Telefon Numarası, E-Posta, Adres)

Finansal Bilgi

(IBAN Numarası, Banka Hesap Numarası, Ödeme Tutarı, Banka Bilgisi, Kart Bilgileri)

Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi

Web sitesi, çağrı merkezi, mobil uygulamalarda yer alan iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi

Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi

Ürün ve hizmetlerin müşteriye en doğru şekilde sunulması

Mal/Hizmet satışı ve satış sonrası destek süreçlerinin yürütülmesi

Saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi

Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi

Yönetim faaliyetlerinin yürütülmesi

İş süreçlerinin ve iş sürekliliğinin sağlanması

Lojistik, nakliye, taşıma, dağıtım süreçlerinin yürütülmesi

İç denetim süreçlerinin yürütülmesi

Finans ve muhasebe süreçlerinin yürütülmesi

Talep ve şikayetlerin karşılanması

Hukuksal ve sözleşmesel süreçlerin yürütülmesi ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi

Yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, taleple bağlı ve sınırlı ölçüde bilgi verilmesi

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması

Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

Görsel ve İşitsel Kayıtlar

(Görüntü ve Ses Kaydı)

Çağrı merkezi ve talep/şikâyet yönetimi süreçlerinin yürütülmesi

Fiziksel mekân güvenliğinin temini

Kalite standartlarının sağlanması

Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi

Talep ve şikayetlerin karşılanması

İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

İşlem Güvenliği Bilgisi

(Kurumsal süreçlerin yerine getirilebilmesi için gerekli kullanıcı adı, şifre bilgisi)

Müşteri memnuniyetinin sağlanması ve daha kaliteli hizmet sunulması

Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi

Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi

Ürün ve hizmetlerin müşteriye en doğru şekilde sunulması

Web sitesi, çağrı merkezi, mobil uygulamalarda yer alan iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi

Yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, taleple bağlı ve sınırlı ölçüde bilgi verilmesi

Talep ve şikayetlerin karşılanması

Hukuksal ve sözleşmesel süreçlerin yürütülmesi ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi

Saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması

Fiziksel Mekân Güvenliği

(Kamera Kaydı ve Ziyaretçi Kayıtları)

İş yeri güvenliğinin sağlanması

Yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, taleple bağlı ve sınırlı ölçüde bilgi verilmesi

Talep ve şikayetlerin karşılanması

Hukuksal ve sözleşmesel süreçlerin yürütülmesi ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi

Saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi

İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

Diğer Bilgiler-Müşteri İşlem Bilgisi

(Kargo Takip Numarası, Sipariş Tarihi, Kargo İçerik Bilgisi, Kargo Durumu, Müşteri Cari Kartı, Firma Bilgisi)

Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi

Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi

Ürün ve hizmetlerin müşteriye en doğru şekilde sunulması

Mal/Hizmet satışı ve satış sonrası destek süreçlerinin yürütülmesi

Saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi

Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi

Yönetim faaliyetlerinin yürütülmesi

İş süreçlerinin ve iş sürekliliğinin sağlanması

Lojistik, nakliye, taşıma, dağıtım süreçlerinin yürütülmesi

İç denetim süreçlerinin yürütülmesi

Finans ve muhasebe süreçlerinin yürütülmesi

Talep ve şikayetlerin karşılanması

Hukuksal ve sözleşmesel süreçlerin yürütülmesi ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi

Yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, taleple bağlı ve sınırlı ölçüde bilgi verilmesi

Müşteri memnuniyetinin sağlanması ve daha kaliteli hizmet sunulması

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması

 

  1. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

 

(KİMLERE VE HANGİ AMAÇLARLA AKTARILACAĞI)

 

  1. başlıkta işlenmekte olduğu belirtilmiş olan kişisel verileriniz, yine aynı başlık altında yer alan veri işleme amaçları doğrultusunda ve bu amaçlarla sınırlı bir şekilde;
  • İlgili mevzuat hükümlerine istinaden denetim firmalarına, mali müşavirlere, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, iç denetim hizmeti alınan tedarikçi firmaya, (Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, iş ve işlemlerin yasal yükümlülüklere ve sözleşmelere uygun şekilde gerçekleştiğinin denetiminin sağlanması, faaliyetlerin geliştirilmesi, kaynakların verimli ve etkin kullanımın sağlanması),
  • Banka ve finans kuruluşlarına (Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi),
  • Faaliyetin gerçekleşmesi için iş sürecinde yer alan yurt içi ve yurt dışı iş ortaklarına, tedarikçilere, hissedarlara, yetkili kurum ve kuruluşlara, (İş sürekliliğinin sağlanması, iş ve işlemlerin sözleşmelere ve hukuki düzenlemelere uygun şekilde gerçekleştirilmesi, pazarlama süreçlerinin yürütülmesi, finansal süreçlerin yürütülmesi)
  • Hizmet aldığımız tedarikçilerimize, denetim firmalarına, sertifikasyon kuruluşlarına ve bilgi güvenliği firmalarına (Gerekli kalite, gizlilik ve standartların oluşturulması amacıyla),
  • İş birliği içinde olduğumuz yurtiçi ve yurtdışı gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarına (Şirketimizin faaliyet konularını gerçekleştirebilmek amacıyla),
  • İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda ve talep amaçlarıyla sınırlı olarak hukuken yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, kolluk kuvvetlerine, (Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi),

 

aktarılmaktadır.

  1. KİŞİSEL VERİLERİN TOPLAMANMA YÖNTEMİ

Kişisel verileriniz internet sitesinde yer alan formlar ve/veya ilgili alanlar, muhtelif sözleşmeler, tedarikçiler ve iş ortaklarımızdan gelen yazılı, sözlü ve dijital bildirimler, çağrı merkezleri, yüz yüze veya diğer iletişim kanallarıyla görüşmeler ve burada sayılanlarla sınırlı olmamak üzere sözlü, yazılı veya elektronik kanallar aracılığı ile toplanmakta ve 6698 sayılı kanunun 5. maddesinde yer alan veri işleme şartlarına dayanarak ve bu şartlara uygun şekilde işlenmektedir.

  1. İLGİLİ KİŞİLERİN 11. MADDEDE BELİRTİLEN HAKLARI

 

6698 sayılı Kanunun 11. maddesi gereğince her ilgili kişi; Şirketimizin yukarıda belirtilen adresine noter aracılığıyla göndereceği ihtarname ile veya kimlik ibraz ederek şahsen başvuru yöntemiyle başvuruda bulunarak;

  1. a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  1. d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  2. e) 6698 sayılı Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  3. f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  4. g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Yukarıda belirtilen hakların kullanılacağı iletişim başvuru kanallarımız ve yöntem, internet sitemizde veri sorumlusuna başvuru formunda ayrıntılarıyla düzenlenmiştir. Tarafımıza iletilen başvurular, talebin niteliğine göre talebin Şirketimize ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 (otuz) gün içerisinde yanıtlandırılmaktadır. Değerlendirme ve karar verme işleminin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi durumunda Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret esas alınacaktır.

Genel aydınlatma metnimize  https://www.kitapvadisi.com.tr/ internet adresimizden ulaşabilirsiniz.

 

GÖKKUŞAĞI PAZARLAMA DAĞITIM VE TİCARET AŞ

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.